Husprojektet!

 

1993 köpte vi (läs Niklas) huset på Äppelstigen 1. Det var en gammal sommarstuga som byggdes för åretruntboende 1939-40 av familjen Alexandersson. Men från mitten av 60-talet användes huset bara som sommarstuga. När vi tog över var det med dagens mode väldigt "inne" med gröna medaljontapeter, röd heltäckningsmatta i wc, osv. Det fanns tom en "bubbelkyl" från 60-talet. Väldigt retro, fast inte i början av 90-talet när allt skulle vara i svaga pastellfärger och rosetter. Huset var ett 1-plan med sovloft och källare på 38kvm i markplan. Markplan bestod av wc, kök och vardagsrum. Sovloft bestod av 2 rum, förråd och sidovindar. Källaren bestod av dusch/tvätt, förråd och gillestuga. Men det räckte gott för oss två.

 

 

Vi började med att renovera invändigt och flyttade in dan före dopparedan. Under sommaren 1994 tilläggsisolerade vi, bytte panel och tak och försökte få ordning på hela tomten som var en hel odlningslott. Dessutom var hela söderfasaden täckt av fint blåregn, som tom växte inne i sovrummet på övervåningen.

När vi var färdiga såg huset ut så här:

  

 

Sen bodde vi så i några år, vi förlovade oss, sålde båten och gifte oss. Efter bröllopet blev det lite tomt, inga planeringar eller vikande av servietter. Då satte vi oss och började skissa på att bygga ut huset. Häpp, så satt planen och vi skred till verket: 90m² skulle byggas på intill huset.

         

Det tog 9 månader från första spadtaget till flyttlasset gick. Vi jobbade varje vardag efter jobbet samt helgerna. Det tog sådan kraft från oss att grannen råkade väcka oss en lördagskväll när vi däckat, liggandes skavfötters i soffan, framför Disneydags på tv! Eftersom tanken var att hela övervåningen på ursprungshuset skulle rivas och den delen av huset skulle vara öppet till nock, så öppnade vi aldrig mellan huset. Vi bodde enbart i den nya delen i 3 år innan vi insåg att det var bra att ha kvar rummen på övervåningen. Under de 3 åren hann vår son Alfred födas och vi kände att vi behövde det utrymmet med. Då fräschade vi upp väggarna, skar upp ett hål i hallen och flyttade in. Sen dröjde det ytterligare 3 år innan spadtaget togs för de sista 16m² på andra gaveln. Det tog bra jämt 1 år innan vi kunde flytta in i den delen. M.a.o det är inte så lätt att bygga med barn!!!

   

            

               Taket kommer lastat!!                                                 Tänk att byggarbyxorna fortfarande passar (nästan)!!!

Så här bra blev det när det blev klart. Nåja, öppningen mellan kök och vardagsrum ska göra klar, elementen ska sättas upp och hela huset målas. Men det går ju att bo i det och det är ju väldigt lätt att bli hemmablind!!!

 

   

   

 

Det bästa med allt är mina inbyggda kuber med belysning i samt braskaminen. Men även taklampan, brädtaket, tapeten, golvet, ja, helt enkelt allt blev som jag drömde om!!

Tack alla snälla som har ställt upp!! Tack grävare, snickare, elektriker, föräldrar (målare), syskon, grannar, ja alla!!!

Välkomna att hälsa på!