2008-08-30

Idag bar det iväg till Härryda och till våra hemliga svampställen som Annika och Anette har delgett oss. Det fanns inte så mycket att plocka om man, som vi, bara vågar plocka gula kantareller och trattkantareller. Alfred hittade en stor Karl-Johan, men vi var skeptiska. Vi hittade också de där fina röda med vita prickar och en liten groda.                              Härligt väder hade vi iallafall. Dagen avslutades med lite dryck på verandan hos fastrarna.

       

 

2008-07-21--2008-08-14

Vi har blivit med båt! På sveriges nationaldag tackade vi ja till ett erbjudande om en Junker 22. Detta först efter att fått tag på en båtplats här i Åsa. 2 veckor tog det att tvätta rent, vaxa, fixa kranbil och få den sjösatt. Ner i källaren och leta fram alla gamla sparade grejor efter Ariel, vår gamla båt. Alfred fick äran att döpa båten och valde Viktoria. (självklart val när vi fick veta varför: Bamses båt heter ju det!!!) Sen bar det iväg varje dag med fint väder, det knorrades en hel del från de små delägarna, men efter ett dvd-inköp så var alla nöjda och glada; mamma och pappa i sittbrunnen och barnen nere i ruffen framför tvn. :-) Första övernattningen skedde på Hällesö, i Kungsbackafjorden. En underbar ö med en egen liten sandvik, med massor av krabbor att försöka fånga och härliga klippor att klättra på. Framåt kvällen fick vi en granne, en stortriss från Onsala. Denna båt och dess ägare har vi mött med jämna mellanrum på havet hela sommaren, kul! Vi har sett sälar på nästan varje seglats och en gång tom ett par tumlare!! Tänk, de var mindre än jag trodde.

     

 

2008-07-19

Så har då Elsa blivit 2 år och stora damen. Detta firades med barnkalas och vuxenkalas i dagarna två. Trevligt!

        

2008-05-25

Mors dag firades på Öströö Fårfarm med fika och tillhörande fårsafari, underbart. Alfred står bakom kameran, visst är han duktig!

     

2008

Oj, vad ett år går snabbt när man har roligt! Hösten och vintern 2007 bara rusade iväg, med bygge och allt. Våren 2008 satsade vi på att vara klara i huset innan vi åkte till Branäs, det gick!!! Mormor och morfar var kattvakt och det enda som saknades var elementet i vardagsrummet, men morfar älskar ju att elda i kamin så det var ingen ko på isen. Branäs var fantastiskt, vi hyrde en underbar stuga centralt på baksidan av fjället tillsammans med våra goda vänner familjen Johnsson. Alfred och Linnea gick skidskola och Elsa kunde inte låta bli knatteliften. Det var bara att hyra yttepytte-utrustning till henne och det gick bra.

            

2007-08-05

Alfred har avslutning på sin simskola. Han  har gått 5 veckor i sommar på utomhussimskola med promotion som final. Det har varit en kall och regning sommar men det har funkat ändå. Här är lite bilder från avslutningen.

 

2007-08-18

Sjöbergarna har sin årliga kräftskiva. Trevligt som vanligt med härliga sånghäften och skönsjungande röster. 

     

 

2007-08-19

Det årliga besöktet på Liseberg går av stapeln. Det blir trevligt som vanligt, även om Alfred fortfarande inte gärna åker mer än de små attraktionerna. Jaja, det kommer väl, annars får jag göra som min goda mor gjorde med min storebror, tvinga upp honom i bergbanan så han svimmar och inte åker något mer på 25 år.

       Elsa tycker det är kul iallafall.                           Hjälp, båten kantrar!!!                  Kaninen hälsar på oss.         Alfred och Leia snurrar!!!

 

2007-08-26

Då var det dags för Elsas första gemensamma 1-års kalas med mammagruppen. Den firades med jämlik tårta och paketudelning. Men det där med att sitta och få killbaciller i soffan, nja....